Subscribe!

Weten, geloven of vertrouwen

Hoe meer ik leer en kennis opneem, des te meer kom ik erachter dat we graag willen 'weten' en minder gaan voor vertrouwen. Vertrouwen in hoe de dingen werken, vertrouwen in jezelf, in de natuur, in je lichaam. Vertrouwen is iets anders dan geloven. Vertrouwen is iets dat verankert is in jezelf, in je hart en je hoofd. Geloven is dat je hoofd zegt: “ja dat geloof ik”.


Ik heb dit met essentiële olien, ik geloof dat doTERRA de puurste en beste oliën heeft, ik heb dat uitgeprobeerd en elke cel van mijn lichaam viert een feestje, ik ontvang helderheid, inzichten, steun en verlichting. Dat geloof heeft zich na een tijdje omgezet tot vertrouwen.

Soms blijf je er tussen hangen, je gelooft iets maar het zet zich niet om in vertrouwen. Dat kan zijn dat je (nog) geen alternatieven ziet, zodat wat je huidig gelooft niet met een zinnig andere optie kan worden vervangen. Soms is het ook angst, vertrouwen kan ook lastig zijn. Vooral als je angst wilt vermijden. Angst is onderdeel van het proces, het zorgt ervoor dat je goed voelt voordat je innerlijk ja zegt. Dus alweer vertrouwen dat angst erbij hoort. Het kan zijn dat je de mensen om je heen gelooft (of vertrouwt) dat zij het bij het rechte eind hebben en je neemt het over. Het is dan wel vaak zo dat het nooit omzet naar vertrouwen en dan kom je in een soort gevangenis.

Soms zit je in een gevangenis zonder het te weten
Ik volg een spirituele business training, om het maar een korte beschrijving te geven, daar doe ik het waarschijnlijk tekort mee. Voor mij divine timing, want ik was hier zooo aan toe. Door velen is mij verteld hoe ik mijn werk kan doen, methodes, systemen en noem maar op. Ik geloofde het, maar het heeft zich nooit omgezet tot vertrouwen. Dus werd het een gevangenis. Hier kom je alleen uit als je heldere inzichten krijgt, die “resoneren”. Want je krijgt best honger in die gevangenis. Honger naar hoe dan wel, wat dan wel passend is, wat je kunt vertrouwen, wat bij jou past, zodat je een weg naar buiten kan vinden. Dat is wat deze training mij geeft.

Dan komen er shifts (kwartjes die vallen), daarna ook pas zie je de gevangenis. Ik vraag me dan gelijk af, in hoeveel andere gevangenissen ik nog zit. Poeh, dat is wel confronterend en tegelijk verlossend. Dat laatste gevoel overheerst, vrijheid en helderheid. Bijzonder moment trouwens wat er van binnen gebeurt, wanneer iemand iets zegt en het “komt binnen”. Al dat oude wordt direct aan de kant geschoven (ik had het al in dozen gepakt), het “aha-moment” kun je het ook noemen. Je voelt euforie, blijdschap, opluchting. En meestal is het niet echt iets ingewikkelds wat wordt gezegd. Echt bijzonder.

Bekend met het onderbuik-gevoel?
Dat zijn de momenten dat je de sensaties in je lichaam mag vertrouwen, dat je iets hoort wat je gelooft. Dat (bijna) ook gelijk in vertrouwen wordt omgezet. Er hoeft geen bewijs of wetenschap aan te pas te komen. Je lichaam vertelt het. Staan we nog in verbinding, met dat voelen? Met de onderbuikgevoelens en het hartgevoel. Met het vertrouwen in je lichaam, in het leven, in het universum. Ook het vertrouwen in het niet-weten. Het vertrouwen in balans, het vertrouwen in dat we verbonden zijn. Hoe vaak sta je daar bij stil?

Niet alles willen plannen
Ik kom erachter dat ik een blog schrijven niet kan inplannen in mijn agenda als een uurtje tussendoor op dinsdag. Nee, als ik uit mijn hart wil schrijven, moet ik wandelen, me bezinnen, buiten zitten (zoals ik nu doe) kijkend in de natuur, vertrouwen dat dit verhaal wordt geschreven, dat ik alles al weet wat ik op wil schrijven. Mijn inspiratie laat stromen. Dat kan alleen vanuit rust, diepe ademhalingen, afdwalen naar vogels en eekhoorntjes om zo weer uit te komen bij heldere zinnen en woorden. Het lukt ook beter om het steeds weer op deze manier te doen, het vertrouwen gaat ontstaan door het te blijven doen.

Wanneer je voelt dat je vastzit in het leven, niet meer vooruit komt, je ongelukkig daardoor voelt, zit je vaak in een mentale gevangenis. Je gelooft iets dat je niet vertrouwt en niet verankert is in je hart. Ga dan (terug) naar de natuur, luister naar de geluiden, voel je verbonden, luister naar de reacties van je lichaam en herhaal en herhaal. Neem de tijd. NEEM de tijd. Gebruik oliën als helpers in deze processen. 

Hoe meer je een proces door durft te gaan des te sterker je wordt. Angst gaat eraan vooraf, kennis en vertrouwen (je hebt het eerder meegemaakt) maken dat je de stap durft te maken. Meer leren kennen over ons lichaam en er op durven te vertrouwen.

Alles is met elkaar verbonden
Je fysieke lichaam heeft behoefte aan zuurstof, (belangrijkste voedingsstof ), je mentale lichaam heeft behoefte aan aandacht je emotionele lichaam aan liefde. Negatieve emoties geven stress ergens in je lichaam, (het vindt de bijbehorende plek) duurt de stress langer dan ontstaan blokkades in dat gebied. Dit zorgt dat afvalstoffen zich ophopen en zuurstof wordt geblokkeerd. Zo ontstaat ziekte over tijd, dat kan een kort maar meestal een langer proces zijn.

Essentiële oliën kunnen helpen in de weg naar heling en inzichten. Ze maken het makkelijker de deur te openen naar binnen. Vanaf het moment dat ik bepaalde oliën ging gebruiken ging het snel. Ik heb ook bewust oliën ingezet in mijn huidige proces, omdat ik wist (onderbuik-gevoel) dat de training die ik ging volgen veel inzichten zou geven. Een perfecte combi, ik kan echt merken hoe soepel het proces gaat.


Hoe kan ik beginnen?
Wil jij ontdekken wat essentiële oliën voor jou kunnen betekenen? Direct bestellen kan via deze link: http://mydoterra.com/mariankoster, klik op "shop" voor een eenmalige bestelling of op "join" om je als klant te registreren en een jaar lang 25% korting te ontvangen (korting gaat direct in). Tijdens het bestellen zul je mijn naam tegenkomen, ik krijg een kleine commissie. Wanneer je via deze link heb besteld en je pakje hebt ontvangen (joepie!), ten eerste gefeliciteerd met jouw investering in je welzijn en ten tweede stuur mij een email marian@jouwaromacoach.nl, het lijkt me leuk kennis met je te maken.
Gan naar https://www.jouwaromacoach.nl/bestel-olien/ voor een uitgebreide beschrijving over online bestellen. Lukt het niet, neem dan contact met me op dan geef ik jou een helpende hand.


Vind je het leuk om mijn blogs te lezen? Je helpt mij door: 
  • Te reageren onder mijn blog
  • Te abonneren op mijn blog, dit motiveert mij weer om verder te schrijven. Klik op de "Subscribe" knop bovenaan.
  • Liever video's kijken? Ga naar mijn Youtubekanaal 

Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment