Subscribe!

Wat wil jij worden als je later groot bent?

Wist jij vroeger wat je wilde worden? Ik niet echt. Ik bedoel, niet iets waarin ik overliep van passie. Ik was goed in talen, absoluut niet in wiskunde, natuurkunde, exacte vakken niet dus. Maar ik had niet echt de behoefte om iets met talen te doen, ik had ook geen idee wat voor beroepen er allemaal waren. 

Wat ik wel deed was veel tekenen en knutselen en dagdromen, dat kon ik ook wel urenlang. Het idee van kunstacademie kon echt niet volgens mijn ouders. Dat was geen beroep. Toen werd het maar lerarenopleiding tekenen en handvaardigheid. Nou, na mijn eerste stage wist ik al dat ik geen lerares wilde worden.

Daarna heb ik wat diverse diploma's bij elkaar gesprokkeld en had ik op mijn 24e mijn eerste baantje bij de plaatselijke krant. Ik deed de telefoon, de verkoop binnendienst, was aanspreekpunt en boekte advertenties in. Mijn baas kwam erachter dat ik best goed was in het maken van leuke lay-outs voor de krant, dus dat ging ik steeds meer doen.

En zo begon een reis van diverse baantjes die te maken hadden met grafische vormgeving. Uiteindelijk belandde ik waar ik wilde zijn, bij een reclamebureau als dtp'er. Daar heb ik een paar leuke jaren gehad, helaas kwam daar ook een keerpunt in. De industrie veranderde, het bureau veranderde en ik vond het niet leuk meer.

Ik ging minder uren werken en begon met diverse cursussen waar ik mn ei in kwijt kon. Via visagie en grimeren kwam ik ook in aanraking met masseren. Totaal iets anders, maar mijn interesse in natuurlijke geneeswijze begon in die tijd ook te groeien. We praten nu over ca. 10 jaar na mijn eerste baantje.

Ik starte met een beroepsopleiding, vooral omdat me dat beter leek dan een cursus. Het was niet echt mn bedoeling er een beroep van te maken.

Nog steeds herinner ik me het moment van de eerste massage die ik mocht geven aan een klasgenoot, de eerste massage les. Dat was magisch. (Stel je voor iemand die al jarenlang werkt achter beeldschermen.) Zodra mijn handen op het lichaam lagen, ging er een gevoel door me heen alsof ik thuis was. Dit moment is als een foto nog zo scherp in mn geheugen.

Terwijl ik bezig was met mn opleiding, ging het erg slecht op mn werk. Ik ging steeds meer richting burn-out. Mn opleiding was mn houvast en mijn plezier. Ik nam ontslag (waarmee ik eigenlijk nog te lang mee heb gewacht). En ging als zzp-er als grafisch vormgever aan de slag. Ondertussen ging ik ook bij een sportschool masseren, ik wilde ervaring opdoen buiten mn opleiding. Dat liep zo goed dat ik steeds meer mensen kreeg en op gegeven moment dacht, tja ik kan het ook officieel maken. En dat heb ik gedaan

Het was nooit mijn plan om zelfstandig ondernemer te worden, ik was er niet naar op zoek. De keuze presenteerde zich plots voor mij en ik heb em genomen. En ik ben er superblij mee. De vrijheid is onbeschrijflijk fijn. Om je eigen uren in te delen en te werken op de momenten waarin jij het meest productief bent.

Inmiddels heb ik al 12 jaar een massagepraktijk. En hoe zit dat financieel? Daarin schrijf ik verder in mijn volgende blog.


Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment