Subscribe!

Wat als je je kracht in je kwetsbaarheid vindt

én hoe ik de geur van oregano olie ineens kon waarderen 

Ik was vandaag op een quest om de zin te zien in een gebeurtenis van de dag ervoor. Het was deze week een week met migraines voor mij en als je dat kent weet je hoe emotioneel en moe je dan kan zijn. Er kan niet veel meer bij… dat gevoel zul je wellicht herkennen. Grenzen aangeven of sterk staan lijken dan alleen in een andere werkelijkheid te bestaan.


Gelukkig was ik deze week op een plek waar ik me veilig voel, waar ik me kan terugtrekken. Binnen blijven of lekker de natuur in, wat ik maar wil. Er was een bezoekje gepland van iemand die ik lang niet had gezien, gezellig, net wat ik nodig heb. Lekker op de bank met een kop thee en kletsen. Onverwacht start het gesprek vrij heftig, onprettig, het voelt zwaar, beladen, negatief. Over een “maatschappelijk” onderwerp, maar het werd af en toe vrij persoonlijk. Nee dit wil ik niet zeg ik dan, maar dat mocht ik niet zeggen, ik moest haar nemen zoals ze is, zei ze. De felheid en toon in het gesprek overviel me enorm.

Toen ze weg was, voelde ik me emotioneel, kwetsbaar en de honderden dingen raasden door mijn hoofd. Ik kon even helemaal niets meer, ik kon het niet begrijpen, frustratie was het enige dat maar bleef voortrazen.

De volgende dag moest ik van mezelf in beweging komen, hoewel ik het liever niet wilde. Wanneer ik op het platteland vertoef moet ik voor bepaalde huishoudelijke taken de deur uit. Een nieuwe gasfles halen = een kruiwagen halen, sleutel ophalen, oude fles wegbrengen, nieuwe fles halen, sleutel terugbrengen. Dan ook maar even de was doen, dus met de was naar het washok, terug naar mijn huisje, naar het washok als mijn timer gaat, was in de droger doen, timer zetten en daarna terug en later weer ophalen. Ik heb 2 wassen gedaan, dus je snapt het, ik heb veel heen en weer gewandeld. Alles in een gestaag tempo, tijdens het lopen ploppen er steeds gedachtes in mijn hoofd en tranen die vloeiden.

En ik dacht steeds, waarom gebeurde het net op een moment dat ik het niet aankon. En toen hoorde ik een zin in mijn hoofd, die ik een tijdje geleden hoorde in mijn creatieve schrijfclub: Wat als je het licht in het donker kunt zien.” In mijn situatie: “Wat als je je kracht in je kwetsbaarheid kunt zien”.

En wat is dan de kracht van mijn kwetsbaarheid? Tja, ik merkte dat ik niet verder kwam, terwijl daar zijn hele boeken over geschreven, maar ik kreeg het niet helder. Ik kreeg ineens zin om mijn oliún erbij te pakken. Ik had gewoon wat hulp en ondersteuning nodig.

Frankincense: voor bescherming en troost. Hè lekker! Ik moet ook iets hebben voor grenzen, ja Tea Tree. Hmmm of Lemongrass die reinigt negativiteit. Of dan toch… de olie die ik al 6 jaar lang niet lekker vind ruiken… Oregano! Ik lees in mijn boekje: het doorbreekt jouw mening en overtuiging en iets over toxische relaties. Ja die heb ik nodig. Voorzichtig snuffel ik, wauw, ineens vind het helemaal niet zo vies. Ik doe een klein beetje op mijn kruinchakra, goed bij blokkades.

Gelukkig moest ik nog een laatste keer wandelen om de droger leeg te halen, het was al donker, en tijdens het wandelen (zag ik het licht in het donker): Eureka! Dat is het, de kracht van mijn kwetsbaarheid. Juist die kwetsbaarheid ziet dingen die ik niet zo goed zie als mijn grenzen en muurtjes in tact zijn. Die kwetsbaarheid voelt dat dit niet goed is voor mij, het zuigt me leeg, het is toxisch. Daar mag ik op vertrouwen, mijn kwetsbaarheid is mijn grote helper.

Toen ik even later bijkwam van mijn euforie over mijn ontdekking, sloeg mijn nuchterheid weer toe. Het is eigenlijk ook heel logisch en ergens wist ik het ook wel dat dit zo in elkaar zat. Maar nog nooit heb ik het zo gevoeld en begrepen. Ook het vertrouwen voelde ik in deze waardevolle kant van mij, die ik voorheen altijd als fragiel heb beschouwd.

Zo nu en dan kom je mensen tegen in je leven die niet goed voor je zijn, toxisch. Dat is niet altijd overduidelijk aan de buitenkant te zien en soms heb je ook wat leuke momenten met die persoon gehad, dat maakt het ook vaak ingewikkeld. Maar het zijn gewoon niet jouw mensen, geen mensen voor jouw “inner circle”. En dat is ok.

Jouw “inner circle” is een kleine kern van mensen om je heen. Een selectieve groep, geselecteerd door jou. Om redenen zoals het verhaal dat ik beschreef, is het goed om ze bewust te selecteren. Hebben deze mensen kernwaarden die jij belangrijk vindt? Maken ze jou leven mooier, liefdevoller, respectvoller, eerlijker en bewuster? Sta eens stil bij jouw inner circle.

En nu heb ik mijn filter, mijn radar, die ik nu nog bewuster kan inzetten om te voelen wat en wie oké voelen voor mij. Dit was een waardevolle en zeer intense les. Ik ben zeer benieuwd of jullie ook dit soort ervaringen hebben gehad.

Oregano Power Diffuserblend
Durf je eigen waarheid te leven!
1 oregano, 4 lavendel, 3 spearmint


Bestel het essentiële oliën via deze link: http://mydoterra.com/mariankoster, klik op "shop" voor een eenmalige bestelling of op "join" om je als klant te registreren en een jaar lang 25% korting te ontvangen (korting gaat direct in). Tijdens het bestellen zul je mijn naam tegenkomen, ik krijg een kleine commissie. Wanneer je via deze link heb besteld en je pakje hebt ontvangen (joepie!), ten eerste gefeliciteerd met jouw investering in je welzijn en ten tweede stuur mij een email marian@jouwaromacoach.nl en we maken een afspraak (live of online) voor een gratis aroma-consult over hoe jij het beste je oliën kunt inzetten!
Gan naar https://www.jouwaromacoach.nl/bestel-olien/ voor een uitgebreide beschrijving over online bestellen. Lukt het niet, neem dan contact met me op dan geef ik jou een helpende hand.

Vind je het leuk om mijn blogs te lezen? Je helpt mij door:
  • Te reageren onder mijn blog
  • Te abonneren op mijn blog, dit motiveert mij weer om verder te schrijven. Klik op de "Subscribe" knop bovenaan.
  • Geef mij jouw support voor mijn blogs en gratis downloads door: 1. mijn blog te delen via social media, 2. mij te ondersteunen via “buy me a coffee” of 3. member te worden en specials te ontvangen.

Comments (1)

Reply

Raymond

Jan 15, 2022 09:09 AM CEST

Mooi geschreven Marian, het is inderdaad lastig als je een (werk)relatie met een toxisch persoon hebt om dan je eigen grenzen te bewaken en vast te houden. Grappig genoeg heb ik ooit in zo'n situatie een tissue met Oregano olie naar de toxische persoon lopen wapperen om hem op zijn plek te zetten. Ik begrijp nu ineens waarom ik deze toen intuïtief gepakt heb.

Leave a comment