Subscribe!

Stoppen met roken - protocol

Je wilt het zo graag, maar je ziet er zoooo tegenop. Dat snap ik. Ook al is het voor mij alweer een tijdje geleden. Ik stond daar ook... op dat punt... meerdere keren zelfs. Ik had toen nog geen essentiële oliën in mijn leven. Jammergenoeg, want anders had ik die gebruikt. Daarom deel ik graag deze informatie om het je makkelijker te maken, want is zo fijn en bevrijdend om eindelijk verlost te zijn van deze verslaving. Je moet dan wel zelf de stap zetten, maar je bent dan wel voorbereid om alle ongemakken op te vangen. Investeer in deze stap. Go for it!


Hieronder vind je alle informatie om essentiële oliën in te zetten als hulp om te stoppen met roken. Je hoeft geen expert te zijn om deze te gebruiken, het is simpeler dan je denkt. Als eerste zie je hieronder een lijst met wat je nodig hebt. Met deze investering maak je ook een commitment voor jezelf. Niet alleen kun je hiermee vervelende neveneffecten opvangen, maar ook alle troep uit je lichaam detoxen (zorgt ook voor snellere onafhankelijkheid). Plus je leert hoe je met flesjes puur natuur ook problemen kunt oplossen.

Moet je dan zoveel oliën gebruiken? Niets moet natuurlijk. Je kunt een selectie nemen van oliën die je aanspreken, maar... verslaving is een hardnekkig iets. Dat zul je vast merken en wellicht is het niet de eerste keer dat je "het weer probeert". Daar moet je dus best wat tegenover stellen. Zie essentiële oliën als pakketjes informatie die jouw cellen nodig hebben voor de boodschap om te stoppen. Hoe meer informatie (op verschillende manieren) des te beter de boodschap overkomt.

Een verslaving geeft een lage vibratie, het verbergt ook vaak dingen die gekoppeld zijn aan schaamte, schuld of een laag zelfbeeld. Dit hele pakketje houdt zichzelf en een lage vibratie in stand. Essentiële oliën hebben een zeer hoge vibratie, hierdoor kun je jezelf uit die lage vibratie halen. Door regelmatig gebruik herinner je je lichaam aan de vibratie die het eigenlijk moet hebben om zich vitaal en gezond te voelen.

Stop met roken - dit heb je nodig:
  • Family Essentials kit (basiskit met 10 essentiële oliën in 5 ml flesjes)
  • Peppermint en On Guard Beadlets
  • Black Pepper essentiële olie
  • Copaiba essentiële olie plus een pot Veggie caps
  • Optioneel: Lifelong Vitality Pack, Gefractioneerde Kokosolie en een diffuser
Tip: de Family Essentials kit bestaat ook in een XL versie, deze heet de Home Essentials. De flesjes zijn dan 15 ml (behalve de Deep Blue) en er zit een diffuser bij.


Zo zet je de oliën in!
Beadlets: Pepermunt en On Guard
Een klein pareltje van cellulose waarin een kwart druppeltje olie zit. Bijt kapot in je mond of laat het zacht worden. Neem er een op elk moment dat je "trek" hebt; deze oliën helpen daarmee. Zo heb je ook iets "in je mond". De pepermunt leidt zeker af, wanneer je die intens frisse smaak proeft. De On Guard is lekker kruidig/pittig. Ze zult altijd een hele frisse adem hebben (eens wat anders als een rooklucht), prettig voor jezelf en anderen.
Het zit in een plastic flacon met flipdeksel, ook fijn om in je handen te hebben. Makkelijk in tas of broekzak, ook in gezelschap handig om bij je te hebben. Nog een handige tool zijn de pittige tandenstokers, scroll naar beneden voor het recept.

Black Pepper / Zwarte peper
Wrijf op polsen en inhaleer tijdens hunkeren. Gebruik deze olie minimaal 2x per dag, 
Dé olie bij allerlei verslavingen als het gaat om het emotionele aspect. Emotioneel is het de olie van "ontmaskeren'. Kom achter het rookgordijn vandaan en laat die aspecten van jezelf zien die je daarachter hebt verborgen. Deze aspecten willen graag gezien worden, erkent worden. Black Pepper geeft je het vuur en de kracht om uitdagingen en problemen te overwinnen.
Heb je een diffuser? Deze blend is fijn: 2 druppels van elk; Black Pepper, Air en Lemon.

Copaiba en Veggie Caps
Vul iedere ochtend en middag of avond een veggie cap met 2 druppels Copaiba. In totaal dus 4 druppels per dag. Een Veggie Cap is een lege capsule die je kunt openen en sluiten. Even goed mikken (je leert het vanzelf) om 2 druppels in de open capsule te doen en sluiten, een slok water zorgt ervoor dat de capsule op zijn plek terechtkomt. De olie smaakt niet erg vies, dus je mag ook 2 druppels rechtstreeks in je mond druppelen.
Copaiba werkt op het endocannabinoïde systeem in je lichaam, net als CBD. Alleen nog beter. Dus het is goed voor alle lichaamsfuncties maar ook vooral voor de luchtwegen. Die wil je ook laten herstellen. Het geeft ook veel rust aan geest en lichaam.
Emotioneel: werkt wanneer je wilt starten met herstellen voor een blijvende genezing met meer bewustzijn en inzicht. Hierdoor kun je groeien en veranderen (dus stoppen met verslavingen). Sluit vrede met het verleden en accepteer wie je werkelijk bent: een mooi mens met grootste kwaliteiten.

Lavendel
Tijd om te ontspannen. Lavendel is je grote vriend. Doe iedere avond voor je gaat slapen op de onderkant van je voeten. Zet het flesje op je nachtkastje en inhaleer uit het flesje (of via een druppel gewreven tussen je handen) als de drang je wakker houdt. Bij regelmatig gebruik zal je slaap kwalitatief verbeteren.
Lavendel is de olie van kalmte en eerlijke communicatie met jezelf. (Voel je 'em al??) Goede combi met Black Pepper als je deze emotionele combi denkt nodig te hebben.

Citroen en Pepermunt
Twee flesjes vol met positieve energie! Gebruik ze individueel of samen. Bouw geleidelijk op, Citroen (Lemon) heeft een uitwerking op je spijsvertering. Dus 10 druppels is echt niet nodig! Begin met 1 druppel in een groot glas water. Gebruik glas, porselein of roestvrijstaal en geen plastic! Zorg ervoor dat je genoeg drinkt tijdens het stoppen! Citroen is een krachtig reinigende olie en pepermunt is vitaliserend, fijn voor je spijsvertering en ondersteunend bij misselijkheid. Gebruik iedere dag!

Tea Tree
Dit zuivert de geur van rook van alles waarmee je het wast, dus voeg een paar druppels toe wanneer je de GROTE KLEDING WAS van de stoppende roker doet. Ook super voor de was met sportkleren (!) Verder gebruik je deze bij een onzuivere huid. Doe een druppel in je facewash of een druppel op een nat wattenschijfje. Goed als ontsmetter bij scheerwondjes. Vul een kleine sprayfles met water en een paar druppels Tea Tree als deodorant.
Emotioneel kan het je helpen, beter je grenzen aan te geven. Ideaal voor gevoelige mensen. Maak dan een spray samen met bijv. Lavendel.

Oregano 
Een zeer krachtige reiniger. Vooral ook voor je darmen. Voeg bijvoorbeeld toe aan 1 capsule met de Copaiba, begin met 1 druppel. Start hier wat later mee, na een paar weken. Heel ondersteunend bij griep en verkoudheid.
Emotioneel een intense en krachtige olie, wat geur en smaak betreft en ook wat het kan doen. Met deze olie kun je ook blokkades aanpakken. Zet je vinger op het open flesje, schud een keer. Een beetje olie zit er op je vinger, zet die vinger bovenop je hoofd en druk zacht. Zorg dat het niet alleen je haar maar ook je hoofdhuid raakt. Doe je ogen dicht en blijf even zitten. Hou je van schrijven? Dan is dit een goed moment. Het hoeft niet, de olie werkt of je het gelooft of niet. 

Frankincense - Wierook
De koning van de essentiële oliën wordt Frankincense genoemd. Dit is een zeer krachtige herstellende olie. Wrijf het in je nek wanneer je je gestresst en negatief voelt en wat extra hulp nodig hebt. Deze olie kan jou ook goed helpen bij ontwenningsverschijnselen. Je kunt het ook samen met de Copaiba innemen via de Veggie Cap, voeg 1-2 druppels toe. Frankincense heeft nog een extra voordeel, dat is dat het de andere oliën waarmee je het mengt versterkt.
Gemaakt van de hars van een boom, dat ruik je. Ook fijn voor huidverzorging. Voeg toe aan de deodorantspray met Tea Tree.
Emotioneel is het de olie van de waarheid (zat je al op het spoor van het thema? anders nu zeker wel). Het helpt lage vibraties, negativiteit en leugens los te laten. Een spirituele reiniger. Ondanks zijn kracht is deze olie ook zacht, beschermend en ontzettend verzorgend.

Deep Blue
Meng deze olie met een draagolie (kokos, amandel), je hebt er namelijk maar weinig van nodig. Door een draagolie te gebruiken kun je deze op een groter huidoppervlak aanbrengen. Deze olie is bij uitstek geschikt aan te brengen op de huid. Verlichtend en verzachtend bij  pijnlijke en gespannen spieren/gewrichten. Stoppen met roken kan ook fysieke spanning geven. Hoe lekker als die spieren eens kunnen ontspannen. Nog fijner als iemand je als bemoediging eens lekker wil masseren met deze olie. Gebruik dan 4-6 druppels voor een rugmassage.
Emotioneel een helende blend. Het helpt je om je kalmte te bewaren ook bij emotionele onrust. Je kunt helder zien dat het leven je lessen geeft om te leren. Deep Blue geeft je de kracht dit te omarmen. Breng een paar druppels gemengd met een draagolie aan op je onderrug en in je nek/schouders.
Een erg sterke blend, kan een koude of warmte sensatie (tinteling) geven op de huid. Was daarom je handen na het opbrengen zodat je het niet in je ogen kan krijgen.
Deze blend bevat: Wintergroen, Kamfer, Pepermunt, Blauw Boerenwormkruid, Duitse Kamille, Helichrysum en Osmanthus.

Air
De olie voor de luchtwegen en deze mag dus niet ontbreken. Verzorgt en reinigt je luchtwegen. De Air blend geeft je meer lucht, letterlijk en figuurlijk. Een fantastische olie voor in de diffuser, of een druppel samenwrijven met je handen, een kommetje maken en diep inademen is ook heerlijk. Voeg 2 druppels Air samen met een draagolie (kokos- of amandelolie) en breng aan op je longgebied. Andere optie is aanbrengen op de bal van de voet (reflectiezone van de longen). Zeker gebruiken bij verkoudheid.
Emotioneel kan het goed helpen wanneer je het lastig vindt om je emoties te uiten. Het maakt vrij en los. Kom weer in de flow; adem in (ontvang) en adem uit (laat los). Dit geeft de balans. Kan ook helpen irritatie los te laten. 
Deze blend bevat: Laurier, Pepermunt, Eucalyptus, Tea Tree, Citroen, Ravensara en Kardemom.

Zengest
Nicotine is een natuurlijk laxeermiddel, dus veel mensen die stoppen hebben last van hun darmen of spijsvertering. Zie hier de blend voor de spijsvertering. Deze blend is balancerend, dus het is niet zo dat het laxerend of stoppend werkt. In beide gevallen kun je Zengest inzetten. Het smaakt prima, op basis van pepermunt en anijs en gember. Doe 2 druppels in een klein glaasje water 's morgens, dit zorgt dat je weer goed naar het toilet kan. Vind je de smaak niet lekker dan kun je de veggie caps gebruiken.
Emotioneel helpt deze blend om ook geestelijk alles goed te kunnen verteren. Bij veel informatie verwerking (prikkels) kun je overweldigd raken. Dan is het fijn deze olie te mengen met een draagolie en op de buik aan te brengen. Dit helpt ook als je niet in slaap kan vallen omdat je aan het "malen" bent. Goed voor overdenkers en piekeraars!
Deze blend bevat: Gember, Pepermunt, Dragon, Venkel, Karwij, Koriander en Anijs.

On Guard
Deze blend wordt ook de beschermende blend genoemd. Emotioneel helpt het om je te beschermen tegen negatieve emoties van anderen, fysiek helpt het jouw gezonde immuunsysteem in balans te houden. Het doet ook iets tegen het innerlijke dwangmatige aspect. De beadlets die bovenaan beschreven staan zijn makkelijk om intern in te nemen. Deze olie is fijn om in een diffuser te doen of via je handen op te snuiven. Voel je je "under the wether" dan kun je 4 druppels in een Veggie Cap doen, voor het slapengaan.
On Guard heeft dus te maken met je verdedigingslinie (emotioneel en fysiek), om deze te versterken, om alles wat ongezond voor je is ver buiten je te houden. Leer grenzen te zetten, leer nee te zeggen en wees je ware gezonde zelf!
Vervang in bovenstaand recept de Cinnamon (kaneel) door de On Guard. In de On Guard zit ook Cinnamon. Deze tandenstokers zijn ook een handig hulpmiddel om in te zetten.
Deze blend bevat: Sinaasappel, Kruidnagel, Kaneel, Eucalyptus en Rozemarijn.

Lifelong Vitality Pack
Roken onttrekt veel vitamines en mineralen uit je lichaam. Tijd om weer aan te vullen. doTERRA heeft een pakket waarin alles en nog veel meer inzit. Alles op elkaar afgestemd en niet overgedoseerd. Ook zijn de ingrediënten zuiver en heel goed opneembaar. Ik heb een heel blog hieraan gewijd, klik door naar deze blog. Wat veel mensen direct merken wanneer ze dit gaan nemen, is meer energie. Voel je je emotioneel en geestelijk zwaar en uit balans dan is dit pakket een must, een positive mindset gaat je zeker goed helpen.

Hoe kan ik beginnen?
Bestel het Stoppen met roken-pakket via deze link: http://mydoterra.com/mariankoster, klik op "shop" voor een eenmalige bestelling of op "join" om je als klant te registreren en een jaar lang 25% korting te ontvangen (korting gaat direct in). Tijdens het bestellen zul je mijn naam tegenkomen in het registratieformulier, ik krijg een kleine commissie. Wanneer je via deze link hebt besteld en je pakje hebt ontvangen (joepie!), ten eerste gefeliciteerd met jouw investering in je welzijn en ten tweede stuur mij een email marian@jouwaromacoach.nl en we maken een afspraak (live of online) voor een gratis aroma-consult over hoe jij het beste je oliën kunt inzetten!
Gan naar https://www.jouwaromacoach.nl/bestel-olien/ voor een uitgebreide beschrijving over online bestellen. Lukt het niet, neem dan contact met me op dan geef ik jou een helpende hand.

Vind je het leuk om mijn blogs te lezen? Abonneer je dan, dit motiveert mij weer om verder te schrijven.
Klik op de "Subscribe" knop (scroll naar boven, rechts bovenin de pagina), dan ontvang je een melding bij iedere nieuwe blog.


Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment