Subscribe!

Rozemarijn essentiële olie

Rozemarijn heeft een kruidige en vitaliserende geur, komt uit de muntfamilie en geeft een beetje een kick net als pepermunt. We kennen Rozemarijn veelal als groen keukenkruid. In de vorm van essentiële olie kunnen we Rozemarijn heel divers inzetten. 


Waar zet je Rozemarijn voor in
Rozemarijn zit in veel blends, dat verraste mij in het begin maar is ook heel logisch als je nagaat wat de eigenschappen zijn. Je kunt ook andersom redeneren. Door te zoeken in welke blends Rozemarijn zit, krijg je een goed idee van de eigenschappen.
Als eerste noem ik de On Guard blend, dat is de beschermende blend, ter ondersteuning van je gezonde immuunsysteem. Je vindt Rozemarijn ook in de Thinker, een roller uit de Kids lijn, voor focus en concentratie, in Adaptiv de kalmerende blend en in Past Tense de verlichtende blend bij spanning vooral bij nek en hoofd. Behoorlijk divers vind je niet?

- verlichtend bij stijve en pijnlijke spieren/gewrichten
- stimuleren van haargroei
- ontspannend, ondersteunt een gezond cortisol niveau
- bevordert een gezond ontstekingsniveau


Neem ook eens een kijkje op de website Sourcetoyou
Deze website van dōTERRA gaat speciaal over de herkomst van de oliën, hoe wordt er geoogst, waar en door wie. Betrouwbaarheid en veiligheid zijn ook heel belangrijk. We willen deze oliën gebruiken vanwege de positieve invloed op lichaam en geest, dan moet alles ook zuiver zijn. dōTERRA is het enige essentiële oliebedrijf die hierin transparant is. Testrapporten van de oliën (specifiek van jouw flesje) kun je op deze site vinden. Het testrapport is van Aromatic Plant Research Centre, een onafhankelijk bedrijf.
Sourcetoyou.com zegt: "het ondersteunt een gezonde spijsvertering en een goede werking van de interne organen. Het helpt nervositeit en incidentele vermoeidheid te verminderen".

Wanneer je op de pdf klikt onderaan de tekst, krijg je het testrapport van het Aromatic Plant Research Center. Daar staan misschien veel technische gegevens (niet iedereens 'cup of tea') maar belangrijk is dat er staat dat er geen vervuiling of onzuiverheden zijn gevonden, zodat je weet dat je een puur product in handen hebt. In het testrapport zie je dat de inhoudsstof 1,8-cineole het meest voorkomt. Leuk om die inhoudsstof eens te zoeken op internet. Het geeft Rozemarijn die kamferachtige geur en heeft een zeer positieve invloed op de luchtwegen.

Emotionele werking
Emotioneel kan Rozemarijn je herinneren aan wat eigenlijk belangrijk is tijdens de ups en downs van het leven. Het brengt je focus en helderheid. Dus ook een fijne olie om te gebruiken in rituelen en meditatie. Zeker goed om een ruimte te reinigen en te beschermen, maak er een fijne spray van.

Diffuserblends

Gebruik
Aromatisch gebruik voor focus, energie of emotionele ondersteuning
  • Opsnuiven vanuit het flesje of uit de hand
  • Gebruik het in de diffuser, kijk via Google of Pinterest naar een fijne diffuserblend (of je wordt lid van mijn nieuwsbrief waarin ik fijne diffuserblendsdeel)
Gebruik op de huid werkt versterkend
  • Topisch gebruik om te versterken bijvoorbeeld voor je haar. Deze olie zit ook in de Root to Tip serum, maar je kunt ook je eigen serum maken of voeg de olie toe aan je shampoo
  • Ook fijn als massage olie wanneer je je wat rillerig voelt
Je kunt Rozemarijn ook innemen 
  • het werkt versterkend bv. als ondersteuning bij nervositeit of wanneer je je slapjes voelt. Doe 1-2 druppels in een capsule en neem dat 1-2 keer per dag.
  • ook in gerechten kun je Rozemarijn verwerken, het is geconcentreerd dus neem een cocktailprikker en doe die in het flesje olie en roer door de saus of door een olijfolie.
Niet gebruiken wanneer:
- je de volgende medicijnen gebruikt: bloedverdunners, vochtafdrijvende medicatie, lithium (bij depressie)
- je zwanger bent of borstvoeding geeft

Klik op de "Subscribe" knop (scroll naar boven, rechts bovenin de pagina), dan ontvang je een melding bij iedere nieuwe blog.

Comments (2)

Reply

Elanor

Dec 09, 2021 10:59 AM CEST

Ik gebruik rozemarijn ook voor mijn holten. Een druppel in mn handpalm en dan cuppen. Werkt erg fijn en goed.

Reply

Marian Koster

Dec 15, 2021 10:00 AM CEST

Dankjewel voor je reactie, Elanor. Rozemarijn is zo'n veelzijdige en krachtige olie en ook heerlijk om de geur op te snuiven voor je holtes en luchtwegen.

Leave a comment