Subscribe!

De beste remedies tegen muggen(beten)!

Muggen... toch wel de vervelendste insecten hier in Nederland om bij in de buurt te zijn. Dat gezoem, de jeukende beten... Superirritant. Er zijn veel middeltjes te koop, maar ze zijn niet allemaal supervriendelijk voor jou! De beste weg is de natuurlijke weg.


Bomen, planten en bloemen hebben van nature essentiële olien in zich en dat is niet zodat ze voor ons lekker ruiken. Het is een verdediging tegen bacteriën, virussen, schimmels en insecten. Dat is interessant, er bestaan dus al formules en hoe krijgen we die bij ons in huis. Simpel via de destillatie van het plantaardig materiaal, vangen we de essentiële olien op en hebben hiermee een krachtig middel.

Via internet en boeken kunnen we leren welke essentiële olien we nodig hebben bij ons probleem. Welke olien kunnen we nu inzetten bij muggen:

1. Lemon Eucalyptus
Een heerlijk frisse geur. Studies tonen aan dat Lemon Eucalyptus tot 97% effectief is in het verjagen van muggen tot wel 4 uur lang. Zelfs beter dan Deet. Klik voor meer info.
Lemon Eucalyptus heeft daarnaast ook een zeer reinigende werking voor huid, haar en oppervlaktes.

2. Citronella
Het is de geur die je kent van de muggenkaarsjes. Maar deze olie heeft therapeutische werking, dat betekent dat er meer is dan alleen de geur er is een diepere effectieve werking. Gebruik Citronella voor een afstotend effect bij muggen en ook teken. Bijkomend effect: het werkt ook stressverlagend en opbeurend.
3. Terrashield
Een samenstelling van diverse olien, Zeer effectief in de nacht of een wandeling in de natuur. Fijn dat het naast in een flesje ook in een spray te koop is. Deze neem ik altijd mee tijdens een wandeling, zodat ik niet onder de rode bulten terugkom.
4. Lavendel en Pepermunt
Ben je dan toch gestoken, dan is dit duo voor mij het beste recept tegen jeuk en het snel verdwijnen van de bultjes. Ik gebruik dan de rollers omdat deze op de huid het makkelijkste zijn. Deze olien kun je ook nog voor zoveel andere doeleinden inzetten, dat het zeker een goed aanschaf is.

Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment