Subscribe!

Jeuk en pijn van de processierups

Ze zijn er al een tijdje maar toch nog steeds moeten we aan ze wennen dat ze er zijn en niet meer weggaan. De processierups. Een ware plaag lijkt het. In de stad zie je vaak wagens van de gemeente dat ze (eiken)bomen leegzuigen of aaltjes spuiten.In 2019 kreeg ik voor het eerst uitslag op mijn arm, omdat ik langs opruim werkzaamheden fietste van de processierups. Ik had het pas door toen ik er al langs was. Eenmaal thuisgekomen kwam de jeuk. Er zijn 2 dingen die je gelijk moet doen. Dat is de kleding uit en wassen en met een breed plakband op de plek van de jeuk zoveel mogelijk resterende haartjes verwijderen. Daarna kun je beginnen met het recept en dit gelijk opsmeren. Kun je niet zo lang wachten doe iets wat verkoelend is, maar ga absoluut niet krabben. Wanneer je gaat krabben gaat je huid "vlammen". Het wordt erger.
Voel je je er erg ziek van, ga dan altijd naar je huisarts.

Sinds een jaar verblijf ik op Hof van Moeder Aarde in Neede. Een prachtige plek in de natuur. Hier is een natuurlijke manier gevonden om de processierups te bestrijden: vogels. Er zijn op het terrein wel 100 nestkastjes opgehangen, dat merk je door de fantastische vogelconcerten. Die vogels vinden de rupsen heerlijk. Ik kan het weten namelijk achter mijn huisje staat een enorme eikenboom en nog meer eikenbomen bevinden zich op het veld. Toch kun je er last van hebben, als het waait verspreiden de haartjes zich op de wind en een paar haartjes zijn al behoorlijk irritant. Dus ik heb een potje van het recept dat je onderaan de blog vindt, in de koelkast staan (lekker koud). Ik kan het zelf gebruiken of uitdelen (dat gebeurt ook veel) en ook super bij heel erg jeukende muggenbulten.

Ik wens je een fijne jeuk-vrije zomer!

Kijk hieronder naar mijn video:

Hier kun je recept downloaden:

Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment