Subscribe!

Ga cool door de warme dagen

De warmte komt er aan en de weerberichten geven soms wel 30+ graden aan. Keep it cool dus. Hitteplan van de overheid wordt weer verspreid. Ik heb m'n eigen hitteplan:
  •  Alleen 's morgens activiteiten die fysieke inspanning vergen, vooral dus de huishoudelijke taken
  • Begin al vroeg met goed water drinken, zodat ik later wanneer het veel warmer wordt niet echt dorst krijg
  • Maak ijsklontjes met essentiële olie om je water  "energie" te geven (zie recept) hieronder
  • Om te zorgen dat mijn huis niet muffig ruikt, maar fris en energiegevend, doe ik ' smiddags en 's avonds de diffuser aan
  • Ik eet licht, veel salades
  • Lekker koel douchen, gewoon wanneer je het nodig hebt
Voordat ik ga slapen pak ik de neutrale bodylotion en de Aroma Touch blend, hiermee smeer ik mijn voeten en benen mee in. 2 druppeltjes per been. Dit is heerlijk voor vermoeide voeten en zware benen, Deze blend bevat oa pepermunt (verkoelend), cypers (om je circulatie een boost te geven en basilicum (zodat je mentaal niet vermoeid en overprikkeld raakt).
Een sprayfles (van glas) met pepermunt en lavendel, voor noodgevallen tijdens die warme nachten, staat op m'n nachtkastje.

Maak lekkere combi's van olien om ijsklontjes te maken, zodat het eenvoudig binnen handbereik is op het moment dat je zin hebt in een verkoelende energieboost. De citrus- en mint olien geven veel energie en positiviteit.
Lime en Spearmint, Grapefruit en Lemon, Wild Orange en Peppermint. Of maak je eigen favoriet.

Stay cool - Marian Koster

P.S. laatste tip voor autoritten: niets zo vervelend als in een oververhitte auto te stappen. Een wattenschijfje of -bolletje met een druppeltje pepermunt met een wasknijper aan het ventilatierooster doet wonderen. Of schaf een auto diffuser aan!


Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment