Subscribe!

Frankincense essentiele olie

Een overweldigende lijst waarvoor je Frankincense kunt inzetten, bijna niet te doen om alles op te noemen. Een olie om te ontdekken en de moeite waard om er achter te komen wat Frankincense jou kan geven. Ook indirect is het fijn om Frankincense toe te voegen aan blends omdat hij de andere oliën weer versterkt. Een echte alleskunner. 


Een beetje achtergrond
Wierookbomen worden gevonden in de schaarse, verlaten landen van Oman, Jemen en landen in de Hoorn van Afrika. Deze bladverliezende boom met witte en lichtroze bloemen kan groeien op rotsachtige aardlagen zonder aanwezigheid van aarde. Hoe geweldig is dat en wat een sterke boom (dat zegt al veel over de werking van zijn kostbare olie). Wanneer zijn hars of 'tranen' met stoom worden gedestilleerd, krijg je een olie die al ongeveer 3000 jaar voor magische en religieuze doeleinden wordt gebruikt.


De olie van de waarheid
Frankincense brengt je terug naar de waarheid van wie je bent. Frankincense herinnert je aan je grootsheid, het ontwaakt je vermogen om opnieuw te kalibreren en terug te keren naar je hoogste en natuurlijke staat. Hij herbouwt het vertrouwen in jouw vermogen om een dynamisch en voordelig verschil in de wereld te manifesteren en te maken. 


Frankincense begeleidt je prachtig door elke levensfase. Om deze boom te laten gedijen moet hij op tijd rusten om de hars te onttrekken Frankincense herinnert je eraan dat je, om je best te doen, ook tijd moet vinden om te rusten en te regenereren, Hij laat zien dat je door tijden van stilte en stil zijn te omarmen, moedig voorwaarts kunt gaan in de toekomst. 
Frankincense is een ongelooflijk krachtige essentiële olie met een hoog trillingsniveau. Twijfel je wel eens welke olie je moet inzetten? Dan is Frankincense altijd een goede keuze.

Mijn ervaring met Frankincense
Toen ik 6 jaar geleden mijn eerste essentiële oliekit bestelde, wist ik weinig van de emotionele/spirituele werking. Voornamelijk heb ik het gekocht als EHBO kit, dus meer voor fysieke ongemakken. Ik was natuurlijk nieuwsgierig naar Frankincense, het was de kostbaarste olie uit de kit. Ik vond de geur bijzonder, ik moest even wennen, maar ik werd er toch naar toe getrokken. Enkele dagen lang gebruikte ik de olie, in de diffuser en via cupping (druppel via de handen ruiken). 
Ik kon het pas achteraf benoemen, maar het was heel raar (vond ik in het moment) dat alle jongens/mannen waar ik een relatie (of verkering) mee heb gehad, door mijn gedachten gingen. Het leek een soort evaluatie. Het was niet emotioneel of beladen of kritisch, maar meer beschouwend, dit was in mijn leven en dit was waardevol om mee te maken voor die of die reden.
Toen kort erna ik hoorde dat Frankincense staat voor het mannelijke aspect, de mannelijke verzorgende rol in je leven, viel het puzzeltje in elkaar. Aha, daarom kwam dit allemaal voorbij! Dus ook, hoe bewuster je de oliën inzet, des te meer kun je het merken/zien/voelen. Evengoed zal er veel gebeuren wanneer je oliën gebruikt, maar dan zal je het minder opmerken.


Waar zet je Frankincense voor in?
Frankincense is 1 van die olien waar je echt voordeel van hebt wanneer je die dagelijks inzet. Goed voor je lichaam en cellen, voor celregeneratie, voor je gezonde immuunsysteem, luchtwegen, gewrichten en het behouden van een gezond ontstekingsniveau. Via een capsule, glas water of druppel onder de tong is dagelijks intern gebruik van Frankincense echt aan te raden.

In een diffuser zijn er eindeloze combinaties te maken, het past eigenlijk wel bij elke olie. Het is een rustgevend en versterkend element in je combinatie. Mijn favoriete blend is eigenlijk simpel: Frankincense, Peppermint en Wild Orange.Iedere avond doe ik Frankincense en Copaiba onder mijn voeten. Ik heb hier zelf een roller voor gemaakt. In een 10 ml roller: 30 dr Frankincense en 20 druppels Copaiba aangevuld met FCO (gefractioneerde kokosolie). Je kunt de verdeling ook 20-10 doen, maar ik houdt van sterke mengsels. Copaiba is ook zo'n olie die je dagelijks kunt inzetten voor diverse benefits. Een fijne rustgevende en versterkende combi. Mijn voeten vinden het heerlijk en via mijn voetzolen wordt de olie goed opgenomen.

Bekijk eens deze prachtige video om nog meer te leren over deze bijzondere olie.Download mijn gratis E-book 7 tips voor jou om Frankincense te gebruiken 

Klik op de "Subscribe" knop (scroll naar boven, rechts bovenin de pagina), dan ontvang je een melding bij iedere nieuwe blog.

Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment