Subscribe!

Forrest Bathing

Forrest Bathing is de vertaling van het Japanse 'Shinrin Yoku' dat betekent: een bad in het bos. Het komt dus uit Japan, maar het is nog niet zo oud. Japanse onderzoekers ontdekten verbazingwekkend positieve resultaten voor lichaam en geest. Trek je terug in de natuur en dompel je onder in het bos. Supergezond. De voordelen zijn:

 • ont-stressen (verlaagt cortisol)
 • meer energie
 • beter slapen
 • stimuleert gemoedstoestand
 • vermindert kans op ontstekingen
 • een gezondere huid
 • verlaging bloeddruk
 • activeren autonoom zenuwstelsel
 • verhogen van jouw 'natural killer cells'
 • boost je immuunsysteem
 • brengt je in het hier en nu

Wandel minstens 2 uur om te profiteren van alle voordelen. Kortere wandelingen zijn trouwens ook heerlijk ontspannend.

Hoe zit dat in elkaar? Het is pure chemie. De planten in het bos verspreiden moleculen in de lucht genaamd phytonoides. Deze stoffen zijn volatile, ze gaan van vast naar gasvormig. Ze beschermen de planten tegen schimmels, bacteriën en insecten. Alpha-pinene, beta-pinene en Bornyl acetate zijn voorbeelden van phytonoides, je vindt deze in hoge concentraties in de essentiële olie Black Spruce (zwarte spar).

Er is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5580555/
En je kunt zelfs een opleiding volgen tot gids, https://shinrin-yoku-academy.nl.

Ik adviseer om toch ook vooral naar het echte bos te gaan. Maar wil je vaker deze voordelen ontvangen of lukt naar het bos gaan voor 2 uur niet altijd, dan is er nog een alternatief. Een diffuser en een flesje Black Spruce. Je haalt het bos gewoon in huis. Wandel ze.


Essentiële oliën met bosgeur
Er zijn veel oliën waarmee je via een diffuser een heerlijke bosgeur in je huis kunt creëren. Naar Black Spruce kennen we Siberian Fir, Douglas Fir, Cedarwood, Arborvitae (levensboom), Cypress, Juniper Berry, Eucalyptus en Tea Tree. Deze kun je combineren met oliën gemaakt van de hars van bomen zoals Frankincense en Copaiba. Iedere boom kent een specifiek fysiek en emotioneel voordeel.

Hoe kan ik beginnen?
Bestel diffusers en essentiële oliën via deze link: http://mydoterra.com/mariankoster, klik op "shop" voor een eenmalige bestelling of op "join" om je als klant te registreren en een jaar lang 25% korting te ontvangen (korting gaat direct in). Tijdens het bestellen zul je mijn naam tegenkomen, ik krijg een kleine commissie. Wanneer je via deze link heb besteld en je pakje hebt ontvangen (joepie!), ten eerste gefeliciteerd met jouw investering in je welzijn en ten tweede stuur mij een email marian@jouwaromacoach.nl en we maken een afspraak (live of online) voor een gratis aroma-consult over hoe jij het beste je oliën kunt inzetten!
Gan naar https://www.jouwaromacoach.nl/bestel-olien/ voor een uitgebreide beschrijving over online bestellen. Lukt het niet, neem dan contact met me op dan geef ik jou een helpende hand.


Vind je het leuk om mijn blogs te lezen? Abonneer je dan, dit motiveert mij weer om verder te schrijven.
Klik op de "Subscribe" knop (scroll naar boven, rechts bovenin de pagina), dan ontvang je een melding bij iedere nieuwe blog.

Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment