Subscribe!

Diffuser info & onderhoud

Ons reukvermogen is een van onze krachtigste zintuigen en je hebt waarschijnlijk in je eigen ervaring gemerkt dat sommige geuren positiever in onze geest worden geassocieerd dan andere. Je lichaam bevat meer dan 1.000 receptoren voor reuk - meer receptoren dan voor enig ander zintuig.Een diffuser is een ideale aanwinst voor thuis of op kantoor. Afhankelijk van welke essentiële oliën je verspreidt, zuiveren ze de lucht die je inademt en verfrissen ze de ruimte met oliën die zijn gemaakt om aan je behoeften te voldoen, die kunnen variëren van het kalmeren en bevorderen van de slaap tot het ontwaken en aarden van de geest door gevoelens van stress te verminderen. 

Door essentiële oliën rechtstreeks in de lucht te brengen die we inademen, kunnen we het gevoel van onze omgeving en, nog krachtiger, onze eigen emoties beïnvloeden. We weten dat citrusoliën bijvoorbeeld je humeur opbeuren en stimuleren, terwijl geuren zoals lavendel of doTERRA Balance® kalmerend en aardend zijn.

Waarom diffusen?
 • Vervang de toxische (geur)kaarsen door diffusers die bijdragen aan je algemene welzijn
 • Verander de sfeer in de ruimte in ontspannend (wanneer mensen rusteloos of druk zijn) of juist vitalisering wanneer je meer focus nodig hebt
 • Reinig de ruimte na het koken of een kamer vol bezoek
 • Diffuse in de slaapkamer om ontspannen te kunnen slapen
 • Gebruik Air of Pepermunt om je luchtwegen te openen
 • Pak citrus oliën wanneer er donkere dagen zijn om de stemming op te beuren
 • Ruimtes zijn aangenaam wanneer het lekker ruikt, met diffusers en (de juiste) essentiële oliën is het heerlijk thuis zijn


Hoe diffuse je olien?
Het verwarmen van oliën (waxine brandertjes) om ze te verspreiden kan de delicate chemie van de oliën veranderen. De meeste diffusers die doTERRA aanbiedt, zijn ultrasone diffusors, wat betekent dat ze water gebruiken om de olie in de lucht te verspreiden. Je giet koud leidingwater tot de vullijn en voegt minimaal twee druppels olie of meer toe aan het water. Druk op de knopjes van de diffuser voor de gewenste tijdinstelling en laat de diffuser de heerlijke geuren in de ruimte verspreiden.

Heb je geen diffuser, dan zijn er andere manieren om van de aromatische voordelen te genieten. Breng 1-2 druppels essentiële olie aan op je handpalmen wrijf de handpalmen samen. Maak een kommetje en zet ze over je neus terwijl je diep inademt. Dit is een gemakkelijke techniek, vooral als je onderweg bent. Of voeg een paar druppels olie toe aan een glazen spuitfles met water en spritz door de kamer. 

Diffuser onderhoud
Ongeacht het type diffuser dat je hebt, het is belangrijk om je diffuser schoon te maken zodat ze langer meegaan. Als je ze te lang laat staan, kunnen essentiële oliën met het overgebleven water het apparaat corroderen en ruïneren en kunnen ze ook een negatieve invloed hebben op uw aromatische ervaring wanneer er een reeks essentiële olieresten in de diffuser zit - stel je voor dat je basilicum probeert te vernevelen nadat je eerst Spikenard hebt verspreid!

Veeg je diffuser na elk gebruik schoon en te laat het drogen voor een volgend gebruik. Voor een snelle reiniging is het een goed idee om Lemon olie voor een korte tijd te vernevelen. Dit maakt het makkelijker om resten of waterlijnen te verwijderen. Of wrijf met een vochtig doekje met wat druppels Lemon de binnenkant goed schoon.

Zorg minimaal eens per maand  voor een grondige reiniging. Doe dit als volgt:
 1. Zet je diffuser uit.
 2. Vul het waterreservoir tot halverwege de lijn met schoon water.
 3. Voeg 10 druppels pure witte azijn toe aan het waterreservoir.
 4. Zet het aan en laat het 3-5 minuten lopen, zodat de azijn zich kan verspreiden.
 5. Laat het waterreservoir volledig leeglopen.
 6. Doop een wattenstaafje in witte azijn en veeg de randen van het waterreservoir en de ultrasone nevelchip schoon.
 7. Spoel het waterreservoir af met schoon water.
 8. Veeg het reservoir af met een droge doek en laat het aan de lucht drogen voordat je het weer gebruikt.

.
Klik op de "Subscribe" knop (rechts bovenin de pagina), dan ontvang je een melding bij iedere nieuwe blog.

De Pilot en de Roam diffuser zijn beide draadloos en oplaadbaar. De Pilot is kleiner en geschikt voor op je bureau of in de auto en neem je makkelijk mee op reis in het bijgeleverde reisetui en autoplug. De Petal en Volo zijn zeer geschikt voor in huiskamer, keuken en slaapkamer.

Bestel essentiële oliën en diffusers via deze link: http://mydoterra.com/mariankoster, klik op "shop" voor een eenmalige bestelling of op "join" om je als klant te registreren en een jaar lang 25% korting te ontvangen (korting gaat direct in). Tijdens het bestellen zul je mijn naam tegenkomen, ik krijg een kleine commissie. Wanneer je via deze link heb besteld en je pakje hebt ontvangen (joepie!), ten eerste gefeliciteerd met jouw investering in je welzijn en ten tweede stuur mij een email marian@jouwaromacoach.nl en we maken een afspraak (live of online) voor een gratis aroma-consult over hoe jij het beste je oliën kunt inzetten!

Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment