Subscribe!

Cypress

Cypress / Cupressus Sempervirens

Kom in beweging! Dit is de beste omschrijving van Cypress essentiële olie. Geblokkeerde energie wordt in beweging gebracht, zowel in je denken als in je emoties.Emotionele bevrijding
Cypress leert onze ziel om het verleden los te laten en mee te bewegen in de "flow of life". Voel je je mentaal of emotioneel vastzitten, om gespannen of perfectionistische redenen. Dan heeft dit vaak te maken met angst en het willen controleren. Je wilt de dingen naar je eigen hand zetten in plaats van het natuurlijke verloop z'n gang laten gaan.

Cypress moedigt aan om je controle en bezorgdheid opzij te zetten en te genieten van wat het leven heeft te bieden. Heb vertrouwen in hoe het leven zich ontvouwt en blijf niet vastzitten in het verleden. Sta open voor alle kansen die het leven jou te bieden heeft en zet stappen in je persoonlijke groei. Cypress zorgt ervoor dat verandering makkelijker verloopt.


Levenscyclus - Transitie - Bevrijding
Een Griekse mythe vertelt over Cyparissus, een geliefde van Apollo, hij doodde per ongeluk zijn heilige hert en was diep bedroefd. Hij wilde weer samenzijn met zijn hert en daarom veranderde Apollo hem in een Cypress, met de wortels diep in de wereld van de doden, zodat hij bij zijn hert kon zijn en met de top van de boom richting de hemel om verbonden te blijven met Apollo. Door deze mythe is de Cypress een symbool geworden voor rouw en verwerking, je ziet deze boom vaak op begraafplaatsen.

Cypress herinnert ons aan de natuurlijke levensloop. Cypress geeft troost bij rouwprocessen en helpt om verdriet te laten vloeien, wanneer dat niet goed lukt. Een prachtige olie ook bij overgangsprocessen en tijdens Samhain, wanneer contact met de geestenwereld makkelijker is. Cypress helpt bij connectie met de geestwereld met respect naar de voorouders.

Fysiek
Zet Cypress in ter ondersteuning van zware benen om verlichting te voelen en zaken waarin stagnatie niet gewenst is. 

Diffuserblend


Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment