Subscribe!

Copaiba

Comfort tijdens de (in)spanning van het dagelijks leven, is een fijne omschrijving wat Copaiba voor je kan betekenen. Een olie die uit de kern van de boom komt, helpt jou ook om tot de kern van jezelf te komen. Wie ben jij? Welke rollen, die jij inneemt in het leven, omschrijven jou? Wat zeggen de materiële dingen over jou; je kleding, baan, auto, huis? Copaiba laat je beseffen dat dit niet jou definieert. Copaiba schept ruimte bij de vraag: wie ben ik? En verlicht stress bij het volhouden van je rollen. Laat het gevoel los dat je niet goed genoeg bent of beter moet presteren. Jij bent gewoon jij, wees jezelf. Het is simpel en ook complex. Copaiba ondersteunt je in dit proces om naar je innerlijke wijsheid te gaan en in het nu te blijven.De voordelen
Copaiba bestaat tot 65% uit de inhoudsstof caryofylleen. Recent onderzoek naar caryofylleen suggereert een aantal andere manieren waarop essentiële olie van Copaiba de algehele gezondheid kan ondersteunen. Wanneer het intern wordt ingenomen, heeft caryofylleen sterke antioxiderende eigenschappen, bevordert het een gezonde cellulaire functie, kan het het immuunsysteem helpen ondersteunen, kan het de algehele gezondheid van de bloedsomloop ondersteunen en kan het de gezondheid van het maagdarmkanaal en de dikke darm helpen ondersteunen.

Aanvullend onderzoek heeft aangetoond dat essentiële olie van Copaiba (met al zijn bestanddelen) kan helpen om de mond, tanden en tandvlees schoon en gezond te houden. Topisch aangebrachte Copaiba-olie kan ook helpen de huid schoon en helder te houden terwijl helpt om het verschijnen van puistjes te verminderen. Copaiba intern ingenomen kan helpen om de gezondheid van de baarmoeder te ondersteunen en de menstruatie te vergemakkelijken.


Oorsprong
De essentiële olie van Copaiba wordt verkregen door stoomdestillatie van de hars die is verzameld uit vier verschillende soorten Copaifera-bomen: Copaifera reticulata, C. officinalis, C. coriacea en C. langsdorffii. Alle vier deze bomen zijn inheems in Midden- en Zuid-Amerika. Eeuwenlang hebben Zuid-Amerikanen copaiba-hars gebruikt om de gezondheid van de luchtwegen, de spijsvertering, de urinewegen, het cardiovasculaire systeem en het immuunsysteem te bevorderen. Hoe te gebruiken
Vanwege de kalmerende werking gebruik ik Copaiba voornamelijk in de diffuser, op mijn nachtkastje staat een kleine diffuser, daar gaat iedere avond 2 druppels Serenity en 2 druppels Copaiba in. Ik slaap er superfijn op.
Wat geur en werkzaamheid betreft kun je Copaiba wel met alle oliën combineren. Zoals bijvoorbeeld voor extra verlichting met een spierolie, zoals Deep Blue of Aroma Touch. Je kunt het in laagjes na elkaar gebruiken of het van tevoren mengen voor het aanbrengen. Samen met Gember of Zengest op de buik is ook een aanrader.
Intern, dus innemen van Copaiba, is ook een mogelijkheid. Een druppel of 2 onder de tong of in een lege vulbare capsule (Veggie Cap), iedere dag om lekker gezond te blijven of tijdelijk wanneer je extra ondersteuning nodig hebt.

Klik op de "Subscribe" knop (rechts bovenin de pagina), dan ontvang je een melding bij iedere nieuwe blog.

Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment