Subscribe!

Cedarwood

Cederhout. Deze bomen kunnen wel 30 meter hoog worden en kunnen in barre weersomstandigheden bestaan. Van origine uit Noord-Amerika kunnen deze bomen wel 900 jaar oud worden. Het hout van de Rode Cederboom heeft een aromatische geur en is doordrenkt van de natuurlijke essentiële oliën van de boom. Van dit hout is de essentiële olie gedestilleerd. Veelzijdig
De essentiële olie van Cedarwood is inzetbaar op meerdere gebieden. Voor emotionele balans, om de geest te kalmeren, voor de huid, voor vitaliteit en om insecten op een afstandje te houden. Een warme houtachtig aroma dat goed te combineren is met vele andere oliën zodat je vele heerlijke blends kan creëren voor in je diffuser. Denk aan Clary Sage, Bergamot, Cinnamon, Lemon, Cypress en Frankincense. En niet te vergeten Lavendel, Cedarwood en Lavendel zijn de perfecte combi om te diffusen bij het slapengaan.


Emotioneel & Spiritueel 
Cedarwood is een krachtig grondende olie en is daarom goed in te zetten wanneer je werk en andere bezigheden je teveel worden. Cedar helpt je zien hoe je dingen simpeler kan maken en om de veelheid uit je leven te halen. Het brengt bewustwording van de onnodigheid van bepaalde taken en klussen die je agenda overvullen. Ben je bezig met "decluttering" (grote opruimactie in huis) gebruik dan Cedarwood eventueel met Cypress (olie van de flow) en Lemon (reinigend) om jezelf meer power te geven.


Jij en anderen
Cedarwood herinnert je, dat niet wat je in je leven gedaan hebt belangrijk is, maar hoe je mensen hebt laten voelen. Wat is jouw nalatenschap? De mensen om je heen zijn heel belangrijk en veel vreugde komt uit de banden die je hebt met familie en vrienden. Connectie is belangrijk, maar ook dat jij jezelf niet verliest bij anderen. Cedar zorgt dat je goed gegrond en gecenterd bent in jezelf en dat je je daarmee heel comfortabel en krachtig voelt. En hoe prachtig, Cedar helpt ook om niet te oordelen maar te omarmen, want de mensen om je heen zijn onderdeel voor jouw persoonlijke groei in dit leven.
Gebruik zeker een olie minimaal 2 weken meerdere malen dagelijks om shifts op te merken in je leven.Comments (0)

No comments yet.

Leave a comment